sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ruokailujen opettelua

Tämä syömisten opettelu on outoa, ehkä oudointa on syödä niin hitaasti, sekä se, että ruuan kanssa ei saa juoda. Ruokamäärät on pieniä, mutta koska niistä tulee täyteen, se ei haittaa.
Tässä vähän eilisiä syömisiä:

Aamiainen:
1 dl kauravelliä

Välipala 1:
½ purkkia piltti hedelmäsosetta

Lounas:
1,5 dl lohikeittoa, jota hienonsin hiukan haarukalla

Välipala 2:
½ purkkia piltti hedelmäsosetta ja ½ dl raejuustoa sekoitettuna

Iltapala:
2 tl sulatejuustoa

Näiden lisäksi join 1,5 lasia Plus maitoa (proteiinimaitoa) sekä 1,5 lasia vettä. Sekä nesteitä että ruokaa pitäisi mennä enemmän, mutta näillä lähdetään nyt liikkeelle. Olo on ollut sopivan täysi ja mielitekoja ei ole ollut.

Lisäksi päivittäin syön 1 multivitamiinin, 1 B-vitamiinin sekä 2 kalkkitablettia. Nyt ensimmäiset 3 kk päivittäin myös vatsansuojalääkettä sekä nyt jonkin aikaa 3 x päivässä kipulääkkeinä buranaa ja panadolia.

Kipulääkkeet jää varmaan melko nopeasti pois, tuo vatsansuojalääke tosiaan menee ekat 3 kk ja vitamiinit meneekin sitten lopunikää.

Suurimpana ongelmana nyt soseruokavaiheessa koen sen, miten saisin tarpeeksi proteiinia. Hiilariruuista kun olisi paljon helpompi tehdä soseita. Mutta pitänee koittaa suosia sulatejuustoa, rahkaa, raejuustoa, kalaa ja jauhelihaa. Pitää vaikka ostaa jotain jauhettua riistalihaakin välillä, ettei aivan kyllästy.


Tänään päivä on alkanut seuraavasti:

Aamulla seiskan aikaan:
½ lasia vettä ja kipulääkkeet

Aamupala klo 9.55-10.15 (joo, sunnuntai aamiainen)
mannapuuroa 1,5 dl ja hedelmäsosetta ½ dl
+vitamiinit

Klo 10.45-11.00
lasi plus maitoa

Kaikkeen syömiseen ja juomiseen pitäisi käyttää tosi pitkä aika. Varsinkin nuo juomat olisi niin helppoa kaataa kurkusta alas. Mutta en uskalla sitä tehdä, ettei tule ns. dumping-oireita. Eli ähkytunnetta, polttavaa tunnetta, pahoinvointia sekä jopa oksentelua. Mielummin siis otan rauhallisesti opetellen.

Lounaaksi aion syödä klo 12 aikaan eilistä lohisoppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti