lauantai 23. lokakuuta 2010

Kotona uuden masun kera

Leikkaus onnellisesti takanapäin ja eilen jo pääsin kotiutumaankin. Itse leikkaus sujui loistavasti ja kuulemma enellä saatu painonpudotus oli riittävä leikkaukseen.
Jossain vaiheessa oli verenpaineet hiukan romahtaneet alas, mutta lääkkeellä ne oli saatu samantien takaisin nousemaan. Joten kokonaisuudessaan kaikki hyvin!

Pääsin tosiaan kotiutumaan jo seuraavana päivänä. Ja ihan hyvä niin, sairaalassa en oikein osannut nukkua. Olo oli jotenkin ihan kummallisen levoton koko ajan. Paikallaan oli vaikea olla, mutta ei silti jaksanut liikkuakaan kovasti. Jopa puhuminen tuntui hankalalta sen levottomuuden takia. Mutta se on helpottanut tänään, nyt olo alkaa olla jo melko normaali. Kuulemma tuo levottomuus johtui anestesialääkkeistä, joku kertoi.

Kipuja ei ole juurikaan ollut, kiitos tehokkaiden kipulääkkeiden. Tänä aamuna heräsin seiskan aikaan ja silloin mahassa oli kamalan kova polte joka puolella. Nappasin kipulääkkeet ja jatkoin vielä hetken unia, niin herätessä olo oli jo normaali taas. Mutta varovasti pitää silti vielä liikkua ja nostaminen on nyt jonkin aikaa kielletty.
Mahassa on 5 pientä reikää, joissa on hakaset ja tikkejä. Ensi viikon perjantaina saan poistaa nuo. Pitää soittaa työterveyteen ja varata hoitajalta aika niiden poistoon.

Ruokamäärät on melkoisen pieniä. Tässä näkyy ensimmäinen ateriani:


Keltainen kiisseli oli tarkoitettu välipalaksi, joten sen jätin sairaalaan, kun kotiuduin ennen välipala-aikaa. Sosekeitosta sain syötyä noin puolet, aikaa siihen kului 45 minuuttia (oli kylläkin puhelimessa tuossa välissä). Toinenkin kiisseli jäi syömättä.

Kotona söin puolikkaan lasten hedelmäsoseen välipalaksi. Ja päivälliseksi desin verran kasvissosekeittoa ja siitä puolen tunnin päästä desin maitoa. Ja hetken päästä olin ihan ähkytäynnä, olo oli jo aika kamala, kun oli syönyt liikaa. Joten pitää olla tarkempi annoskokojen kanssa.
Tänä aamuna söin aamiaiseksi desin kauravelliä, noin 20 minuutissa ja nyt olo on hyvä. Eli tästä lähdetään liikkeelle.

Eiköhän tämä siis tästä, kovasti uusia tapoja opetellaan!

3 kommenttia:

  1. Hei Onnittelut hyvin menneestä leikkauksesta = )itse olen vielä jonottelemassa ja vietän aikaani odotellen...

    laitathan jatkossa esimerkkejä miten syöt ? miten paljon ja miten liikut? miten seuraat syömäsi ruoan määriä?

    VastaaPoista
  2. Hienoa kuulla, että leikkauksesi on mennyt hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että leikkaus meni hyvin! Hyviä vointeja :)

    t. Terhi

    VastaaPoista