perjantai 26. elokuuta 2011

Kontrollikäynti

Kontrollikäynti sujui hyvin. Verikokeiden tulokset olivat tulleet, kaikki arvot olivat loistavia. Ennen leikkaustakaan ei tosin arvoissa kovasti ollut huomauttamista, mutta nyt olivat nekin, jotka pikkaisen oli aiemmin rajamailla, ihan selkeästi viitearvojen puitteissa. Ei siis mitään moitittavaa siinäkään suhteessa.

Ravintoterapeutti oli sitä mieltä, että voisin hiukan koittaa kasvattaa ruokamääriäni. Laskettiin suurin piirtein keskimääräinen päiväruokailuni ja tulokseksi saatiin 800-900 kaloria. Tavoitteena saisi olla 1100-1200. Eli voisin siis esimerkiksi annoksen puuroa tai hedelmän lisätä ruokavalioon, sekin kuulemma tekisi jo terää. Ja antaisi kuituja lisää.
Muutta, eihän se päivä todellisuudessa aina mene juuri noiden kaavojen mukaan. Tuleehan sinne silloin tällöin jotain pientä herkkuakin mukaan, tasaamaan kalorimäärää. Ja rasvaa saan ehkä enemmän mitä nyt laskettiin, kun monesti käytän rasvaa melko huolettomasti itse kokkailessani.

Lääkärin osuus oli tuon ravintoterapeutin jälkeen. Se olikin melkoinen...Ensinnäkin aika oli tunnin myöhässä. Kun vihdoin sinne pääsin, lääkäri sanoi heti, että laihdutusasioilla liikkeellä ja olet leikkausta harkinnut. Mun ilme meni varmaan aika mielenkiintoiseksi kyllä.....Vastasin, että olen kyllä jo leikkauksessa ollut. Johon hän totesikin kyllä, että vähän hän ihmetteli että aika pienen näköinen olen leikattavaksi, mutta ettei se paino silti aina näy niin selvästi päällepäin. Öh, toivottavasti en nyt silti näytä lähellekään siltä enää, että kukaan voisi minut nähdessään miettiä leikkausta :D.
Noh, lääkärikäynti oli muutenkin melko turha. Samat verikoevastaukset käytiin läpi, jotka kävin jo ravintoterapeutin kanssa. Lisäksi hän kuunteli sydämen ja tunnusteli kaulan. Ja siinäpä se oikeastaan oli...kysyi onko ollut ongelmia tai kipuja, olenko tyytyväinen. Ei mitattu verenpainetta, ei mitään.

Nahanpoistoleikkauksesta kyselin. Siihen sain vastauksen, että sitä harkitaan yleensä vasta, kun leikkauksesta on vähintään vuosi. Ja että monilla on mua pahempiakin roikkoja tullut. Mutta eipä tuo kovasti edes niitä katsonut, kun eihän ne farkkujen alta näy. Noh mutta, enpä mä itsekään vielä siihen halua, ensin sinne tavoitteeseen, sitten vasta. Josko se olisi itselle sellainen palkinto tästä matkasta.

Mutta, vuosikontrollia odotellessa. Sekin varmaan tulee hiukan myöhässä, kun tämäkin tuli. Vaan eipä se mitään haittaa, kun kaikki sujuu hyvin =)

1 kommentti:

  1. Ihan järkyttävä lääkärikäynti! Miten voi olla noin huonosti valmistautunut? Huhhuh :/ Mutta mahtavaa, että sujuu hyvin! :)

    VastaaPoista