perjantai 4. tammikuuta 2013

Iltapaino

Voitteko kuvitella miten mahtava fiilis on siitä, että iltapaino on alle 80? Tällä hetkellä, juuri iltapalan syöneenä, vaakalukema näytti 79,2kg. Saman lukeman olen aiemmin saanut viime viikolla aamulla; alastomana ja mitään vielä syömättä. Nyt se tuntuu jotenkin todellisemmalta, kun vaaka näyttää samaa lukua illalla. Aivan käsittämätön fiilis.

Vuoden vaihteen kunniaksi mulla on löytynyt hyvä tsemppi terveelliseen syömiseen. Lounaalla olen syönyt tosi kevyesti, salaattia tai kalkkunaa ja kasviksia. Ja päivälliseksikin olen valinnut kotona terveellistä ruokaa. Leipää en syö kuin pari viipaletta päivässä, aamuin illoin, mutta nyt olen päättänyt jättää kaikki "pullamössöleivät" kauppaan ja syödä vain terveellistä ja kuitupitoista leipää sen pari palaa. Ja kasviksia paljon., hedelmiä vähän, proteiinia paljon. Rasvoja kohtuudella.
Nyt on toki vasta neljäs päivä, mutta että tämä tuntuu silti hyvältä. Tulee henkisesti hyvä olo, fyysisesti tässä ajassa tuskin näkyy vielä missään. Ja miten helpolta tämä nyt on tuntunut, en ymmärrä miksi se on joskus ollutkin niin äärettömän vaikeaa?!?

Liikunta mulla on ollut täysin retuperällä nyt syksyn ajan. Koko syksyn aikataulu on ollut todella tiukka, ei ole yksinkertaisesti ehtinyt. Tai no, kai se on tekosyy. Kyllä kai sitä ehtisi, jos priorisoisi asiat. Mutta toisaalta mä olenkin priorisoinut nyt, olen antanut aikaa lapsilleni ja parisuhteelleni. Ne ovat tulleet nyt tarpeeseen, perhe on kuitenkin se kaikkein tärkein.
Toisaalta se perhekin voi paremmin, jos äiti voi hyvin. Siksi liikunta tulee saamaan tänä vuonna taas minulta taas enemmän aikaa. Tällä hetkellä olen huonossa kunnossa, joudun pari viikkoa parannella vammaani ennen kuin pääsen kunnolla liikkumaan. Mutta kunhan saan sen kunnolla terään, alkaa salikortille löytyä taas käyttöä :D. Olen miettinyt myös uudenlaista treenimuotoa, mutta siitä tarkemmin myöhemmin, jos saan sen toteutumaan :)

Tämän kirjoituksen myötä haluan harvajoukkoiselle lukijakunnalleni toivottaa mukavaa ja terveempää uutta vuotta 2013!

2 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, jotenkin! :) Vaikka minulla se on vielä kaukainen haave, mutta lähempänä kuin niin pitkään aikaan!

    Minusta on ihan mieletöntä ja outoa, että iltapainolla ja aamupainolla ei enää ole suurta eroa. Ennen kyse oli kiloista, nyt muutamasta sadasta grammasta.

    Tuntuuko sinusta, että mahalaukkusi olisi yhtään venynyt? Pelkään sitä ihan hirveästi ja yritän vettäkin juoda vain pikkuisen kerralla.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se mahalaukku on jonkin verran venynyt, ihan selkeästi. Voin syödä hiukan suurempia annoksia mitä heti leikkauksen jälkeen. Mutta silti tällä hetkellä on se tilanne, että näillä syömisillä paino pysyy juuri tässä. Joten en ole edes juuri yrittänyt pienentää annoskokoa nyt. Nyt on hyvä olla :)

    VastaaPoista